Jakszef.pl

Blog kulinarny

Przykładowe łakocie do candy baru

candy bar

Do cukierniczego grona innowacji możemy zaliczyć tzw. candy bary. To słodkie stoły, które umilają każde przyjęcie cukiernicze. Można je nazwać opcją dodatkową, która jest coraz bardziej popularna. Jakie przekąski wchodzą w skład słodkiego stołu? Oto przykładowe realizacje z naszej galerii: https://slodkiepasje.pl/gallery/slodki-stol/

Galaretkowe przyjemności 

Desery na bazie żelatyny to jedna z opcji na aranżacje słodkiego stołu. Tego rodzaje pyszności podaje się w szklanych bądź plastikowych pojemniczkach. Ich kształty oraz rozmiary stanowią element dekoracyjny. Na stronie https://slodkiepasje.pl/gallery/slodki-stol/ możesz zaobserwować deserki składające się z dwóch warstw. Zwykle do ich produkcji wykorzystuje galaretkę na bazie śmietanki. Po zestaleniu łączymy ją z drugą warstwą galaretki owocowej. Na sam koniec dekorujemy wierzch warstwą bitej śmietany oraz jadalnej dekoracji. Może być ona wykonana z masy cukrowej. Stosuje się także dekoracje wykonane z białej bądź ciemnej czekolady. 

Galaretki można także łączyć z musami na bazie czekolady lub śmietanki. Aby móc ją przygotować często do składnika głównego dodajemy rozpuszczoną żelatynę spożywczą. Galaretki można wykonywać w opcjach dla wegan. Zamiast żelatyny do soku owocowego dodaje się agar. Są to sproszkowane glony roślinne. Ich właściwości żelujące nadają się do sporządzania deserów na zimno.

Babeczki jako barowy standard 

To standard który często pojawia się na słodkich stołach. Babeczki można wykonać samodzielnie w domu. Jednak należy pamiętać, aby ich wygląd nie przypominał domowego wyrobu. Dlatego zamówienie babeczek z naszej pracowni to dużo lepsze rozwiązanie. Dysponujemy wysokiej jakości sprzętem oraz zdolnościami, które standardowe babeczki zamieniają w prawdziwe dzieło sztuki. Nasi pracownicy za pomocą rękawa cukierniczego są w stanie ozdobić babeczki na wiele oryginalnych sposobów. 

W naszych realizacjach możecie zaobserwować babeczki z kremami w rożnych odcieniach. Mnogość elementów cukierniczych pozwala nam tworzyć talerze z niepowtarzalnymi ozdobami. Różnego typu serduszka, kwiaty czy posypki to zasługa inwencji twórczej naszych pracowników. Do aranżacji babeczek na stołach stosujemy papierowe ozdoby w postaci różnokolorowych foremek. 

Inne specjalności 

Mnogość słodkości na stołach może naprawdę wywołać efekt uzależnienia od Instagrama. Drobne przekąski przepiękne wyglądają ale i dobrze smakują. Pośród naszych wyrobów możecie znaleźć słodkie tartinki oraz tarteletki z kremem i owocami. Włoskie makaroniki na bazie białek, migdałów oraz cukru pudru. Ich kolory oraz nadzienie sprawia, że są wręcz idealne do postawienia na słodkim stole. Polską alternatywną dla makaroników są oczywiście bezy, które mogą być przekąską jak i dekoracją innego deseru. Naszą specjalnością są kruche ciasteczka z kolorowymi polewami glazurowanymi. W deserach nie mogło zabraknąć panna cotty. To włoski specjał na bazie śmietanki, żelatyny oraz wanilii. Biel deseru oraz naturalny połysk często zestawiamy z czekoladowymi dekoracjami.